Održan dan otvorenih vrata projekta ICT-AAC

Objavljeno: Srijeda, 26. ožujka 2014.

Nakon uspješnih promocijskih događaja iz prošle godine, projekt ICT-AAC je 21. ožujka 2014. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) održao prvi takav događaj u 2014. godini.

Službeni program otvorenih vrata projekta započeo je u 16 sati kada su zainteresirani posjetitelji imali priliku razgovarati s našim članovima s Edukacijsko-rehabitacijskog fakulteta i Filozofskog fakulteta o načinu korištenja aplikacija i potpomognute komunikacije. Razvojni tim projekta ICT-AAC na svom je štandu pružao tehničku podršku vezanu uz ICT-AAC aplikacije te uređaje na kojima se navedene aplikacije mogu koristiti. Dodatno, posjetitelji su imali prilike isprobati prototip web-usluge Komunikatora kojim se upravlja pogledom. Tim projekta ICT-AAC s Grafičkog fakulteta zainteresiranima je pokazao kako napraviti vlastite fotografije za primjenu u ICT-AAC aplikacijama. U sklopu događaja na štandovima su se predstavile i naše suradne udruge.

Plenarni dio započeo je u 17h kada su predstavnici centra Vinko Bek održali predavanje o problemima osoba s poteškoća vida te objasnili u kojoj mjeri ICT-AAC aplikacije zadovoljavaju preporuke pristupačnosti. Maja Peretić je u ime tima s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta predstavila novu aplikaciju „Glaskalica“ za Apple uređaje te je naglasila primjenjivost navedene aplikacije u stručnom radu s djecom.

Ugodnu atmosferu na danu otvorenih vrata projekta ICT-AAC za oko 80 posjetitelja dodatno su pojačali volonteri Fakulteta elektrotehnike i računarstva igrajući se zajedno s mlađim posjetiteljima u ICT-AAC igraonici na konzolama X-box (Kinect) i Nintendo Wii, tabletima i računalu.