Poziv na radionicu "Djeca s teškoćama u svijetu matematike"

Objavljeno: Utorak, 25. studenog 2014.

Poziv na radionicu 'Djeca s teškoćama u svijetu matematike'

Pozivamo sve zainteresirane da posjete radionicu "Djeca s teškoćama u svijetu matematike" koja će se održati u petak, 28. studenog između 17:30 i 19:00 sati u Galeriji Klovićevi dvori. Radionicu organiziramo u sklopu izložbe Volim matematiku.


O predavaču:

Prof dr. sc. Zrinjka Stančić, članica projektnog tima ICT-AAC, stručnjakinja za višestruke poteškoće: http://www.ict-aac.hr/index.php/hr/tim/fakulteti-unizg/tim-edukacijsko-rehabilitacijskog-fakulteta/zrinjka-stancic


O radionici:

Kada se u redovnoj školi nalaze učenici s teškoćama, najčešće dolazi do nesklada između njihovih razvojnih sposobnosti te sadržaja i didaktičko-metodičkih formi rada, jer su one uglavnom primjerene većini ostalih "prosječnih" učenika. To gotovo uvijek kod učenika s posebnim odgojno obrazovnim potrebama dovodi do teškoća u stjecanju znanja i usporava razvoj njihovih potencijala. Neuspjeh u učenju, uz nepovoljnu klimu i komunikaciju u razredu može negativno djelovati na njihov emocionalni i socijalni razvoj, jer je za svakog učenika važna obrazovna uspješnost i prihvaćanje u razrednoj zajednici i školi. Cilj radionice je osvijestiti doživljaj i teškoće u procesima apstrahiranja i generaliziranja te potrebu prilagodbi u poučavanju.