U tijeku istraživanja na projektu "Pristupačno web-sjedište za osobe s invaliditetom"

Objavljeno: Četvrtak, 20. lipnja 2019.

Početna stranica pristupačnog weba

U tijeku su istraživanja na projektu "Pristupačno web-sjedište za osobe s invaliditetom" koji se nastavlja već drugu godinu zaredom, a koji je započeo zahvaljujući suradnji između članova Laboratorija za asistivne tehnologije i potpomognutu komunikaciju ICT-AAC (Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva) i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti HAKOM-a.

U okviru projekta provode se aktivnosti i istraživanja vezana uz pronalaženje tehnoloških rješenja za razvoj društva s istim mogućnostima za sve. Konkretno, razvijen je prototip pristupačnog web sjedišta na kojem se nalaze informacije o specifičnim ponudama telekom operatora za tri skupine krajnjih korisnika: mlade, osobe s invaliditetom te osobe starije životne dobi. Nakon razvoja prototipa, uslijedile su aktivnosti vezane uz evaluaciju korisničkog iskustva i pristupačnosti prototipa sjedišta weba, a istraživanja uporabljivosti i pristupačnosti od strane korisnika se i dalje nastavljaju. 

Više o sjedištu weba i projektu možete pronaći na sljedećoj poveznici: Pristupačni prozor u svijet informacija o ponudama telekom-opratora.