Nastavak aktivnosti na projektu suradnje u području razvoja digitalnog uključivog društva

Objavljeno: Petak, 30. kolovoza 2019.

Temeljem provedenih istraživanja i aktivnosti u prvoj fazi projekta "Pristupačno web-sjedište za osobe s invaliditetom", u drugoj fazi projekta definirane su promjene koje je potrebno izvršiti na pristupačnom web-sjedištu u svrhu njegovog poboljšanja i povećanja stupnja pristupačnosti. U tijeku su aktivnosti projekta čiji je cilj doraditi pristupačno web-sjedište u smislu implementacije zahtjeva definiranih od strane krajnjih korisnika sukladno tehničkim mogućnostima. Sljedeći korak nakon implementacije je prikupljanje povratnih informacija od strane krajnjih korisnika za drugu dorađenu verziju pristupačnog sjedišta weba.

Kroz nastavljenu projektnu suradnju Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti i Laboratorija za asistivne tehnologije i potpomognutu komunikacije FER-a, do kraja 2019. godine želimo ostvariti brojne ciljeve. Koje ciljeve želimo ostvariti te s kojim udrugama i centrima surađujemo, možete provjeriti na osobnoj karti projekta prikazanoj u nastavku.

Prototip pristupačnog web-sjedišta možete posjetiti na sljedećoj poveznici: Pristupačni prozor u svijet informacija o ponudama telekom-opratora.