Projekt "Pristupačno web-sjedište za osobe s invaliditetom" dobitnik je PMI-ovog strukovnog priznanja ˝Projekt godine˝

Objavljeno: Četvrtak, 12. studenog 2020.

Strukovno priznanje Projekt godine

Priznanje za „Projekt godine“ strukovno je priznanje koje PMI Hrvatska dodjeljuje projektu koje odlikuju pozitivan utjecaj na društvo, najbolji rezultati te ispunjenje svih postavljenih ciljeva. Priznanje je uručeno voditeljici projekta prof. dr. sc. Željki Car.

Nagrađeni projekt “Pristupačno web-sjedište za osobe s invaliditetom” rezultat je dugogodišnje suradnje Laboratorija za asistivne tehnologije i potpomognutu komunikaciju Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER-a) i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a). Trajao je od ožujka do prosinca 2019. godine, a glavni rezultati projekta su prototip pristupačnog web-sjedišta na kojem se nalaze informacije o specifičnim ponudama telekom-operatora za osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi i mlade, metodologija za razvoj pristupačnog sjedišta weba (Poveznica na metodologiju) koja je predstavljena na skupu u Osijeku pod nazivom "Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu" čija je organizacija također jedan od rezultata ovog projekta.

Više o projektu pogledajte na sljedećem videu: Projekt suradnje HAKOM-a i FER-a: Pristupačno web sjedište za osobe s invaliditetom.

Iva Topolovac, Željka Car, Ivana Rašan i Matea Žilak