Predstavljene dvije nove ICT-AAC aplikacije za web uređaje razvijene u suradnji s CROZ-om!

Objavljeno: Petak, 3. ožujka 2023.

e-galerija

Nove web-aplikacije, ICT-AAC e-Galerija i Kvizaš, predstavljene su u četvrtak, 2.3.2023., na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Na događaju su sudjelovali dionici sa Sveučilišta u Zagrebu, iz industrije te suradničkih udruga. Uvodni dio programa obuhvatio je upoznavanje s Kompetencijskom mrežom ICT-AAC te iskustvima multidisciplinarne suradnje i primjene aplikacija u praksi. U središnjem dijelu događaja predstavljene su nove dvije aplikacije koje su odraz sad već kontinuirane suradnje stručnjaka ICT-AAC tima i tvrtke CROZ. Krešimir Musa, direktor konzultantskih i implementacijskih usluga CROZ-a, istaknuo je osnovnu ideju iza dugogodišnje uspješne suradnje sa stručnjacima ICT-AAC tima nakon čega su detaljnije prikazane funkcionalnosti web e-Galerije te Kvizaša. Na kraju službenog dijela događaja, Jurica Babić, ambasador za uključivost i raznolikost, objasnio je ulogu programa Erasmus+ u stvaranju jednakih mogućnosti za sve s posebnim naglaskom na prezentaciju projekata INNOSID i Play2Green.

Novost u web verziji e-Galerije je u novim funkcionalnostima koje omogućuju izvoz i uvoz kreiranih sadržaja čime se, nakon slanja i dijeljenja datoteka, omogućava pristup kreiranim pričama na različitim uređajima na kojima se koristi web e-Galerija. Aplikaciji možete pristupiti na POVEZNICI ZA e-Galeriju.

Kvizaš (Kviz za školu) je aplikacija nastala u svrhu kreiranja materijala i poticanja motivacije tijekom učenja. Korisna je djeci redovnog razvoja, djeci s teškoćama u razvoju i svima ostalima kojima u učenju tijekom učenja pomažu vizualni prikazi i forme pitanja. Aplikaciji možete pristupiti na POVEZNICI ZA Kvizaša.

Više o aplikacijama pronađite na web-stranicama ICT-AAC aplikacija.