Prepoznaj pojmove

Prepoznaj pojmove

Aplikacija Prepoznaj pojmove razvijena je na FER-u u sklopu doktorskog istraživanja dr.sc. Barbare Zagajšek pod mentorstvom izv. prof.dr.sc. Željke Car (FER) i prof. Jasmine Frey-Škrinjar (ERF) te uz stručnu podršku dr.sc. Jasmine Stošić. U testiranju aplikacije te pripremi za objavu sudjelovali su stručnjaci  projektnog tima ICT-AAC.

Riječ je o edukacijskoj aplikaciji za podučavanje novih pojmova korištenjem komunikacijskog sustava simbola. Model podučavanja implementiran u aplikaciji zasnovan je na modificiranom podučavanju diskriminativnim nalozima temeljenom na principima primijenjene analize ponašanja.  Radi se o priznatim i znanstveno utemeljenim bihevioralnim metodama podučavanja. Aplikacija je evaluirana s reprezentativnom skupinom krajnjih korisnika i edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka.

Preporuča se detaljnije upoznavanje s mogućnostima aplikacije i metodom podučavanja diskriminativnim nalozima (kroz upute, ali i druge resurse) prije početka rada. Korisničke upute za aplikaciju nalaze se ovdje.

Aplikaciju možete preuzeti iz internetske trgovine aplikacijama Play Store.