Pitanja u vezi aplikacije ICT-AAC Slovarica (Apple iOS)

1. Zašto ne radi zvuk u ovoj aplikaciji, a radi u ostalim aplikacijama?

Potrebno je provjeriti je li omogućen zvuk na razini uređaja. Zvuk se može omogućiti kliznim prekidačem na bočnoj strani uređaja (Apple iPad). Treba napomenuti da će u nekim aplikacijama zvuk raditi bez obzira na položaj prekidača, no zvukom u ICT-AAC aplikacijama uvijek se upravlja bočnim prekidačem.

2. Kako pojačati zvuk u aplikaciji?

Zvukom na razini ICT-AAC aplikacija upravlja se isključivo pomoću ugrađenih kontrola uređaja - bočnog prekidača i gumba za pojačavanje i stišavanje na tabletu. Ako nikako ne uspijevate pojačati zvukove ili glazbu u aplikaciji, pazite da zvuk pojačavate u trenutku dok se isti izvodi. Tako će se pritiskom na gumb za pojačavanje zvuka u bilo kojem trenutku pojačati zvuk na razini uređaja, dok će se zvuk na razini aplikacije pojačavati isključivo ako se gumb za pojačavanje pritisne u trenutku kada aplikacija proizvodi neki zvuk.

3. Kako dodati nove simbole (pojmove) uz pojedina slova abecede i izbrisati postojeće?

Simbole je općenito moguće uređivati odabirom opcije "Galerija simbola" na početnom ekranu aplikacije. Tamo je moguće dodati novi i obrisati postojeći simbol. Novi simbol se dodaje dodirom ikone + u gornjem desnom dijelu ekrana. Postojeći simbol se briše dugim pritiskom na simbol u Galeriji simbola pri čemu se otvara upozorenje o brisanju odabranog simbola.

Ako imate dodatna pitanja u vezi aplikacije kontaktirajte nas putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , rado ćemo odgovoriti!