Objavljena nova ICT-AAC aplikacija - KuhARica!

Kuharica

Aplikacija ICT-AAC KuhARica razvijena je u okviru projekta INNOSID

Ova aplikacija zamišljena je kao virtualna kuharica koja ima funkcionalnosti pregleda, stvaranja i uređivanja interaktivnih recepata, te igre u proširenoj stvarnosti (AR-u). Recepti sadrže odgovarajuće sastojke i pribor, kao i korake s opisanim radnjama potrebnim za kuhanje jela. Simbole koji se koriste za sastojke, alate i korake moguće je fotografirati ili odabrati između simbola iz postojećih recepata ili galerije uređaja.

Aplikacija ima dvije igre temeljene na AR-u koje korisnici mogu igrati ako njihov uređaj podržava AR usluge. Obje igre uključuju skeniranje AR markera koji se mogu preuzeti iz aplikacije i isprintati. Unutar igre "Uči" korisnik može skenirati AR marker i saznati zanimljive činjenice o skeniranom sastojku. Unutar igre "Traži" korisnik mora pronaći sastojak čiji se naziv nalazi na zaslonu. Kada se skenira točan AR marker za određeni sastojak, 3D model sastojka će se pojaviti na markeru.

Aplikacija ima podršku za engleski i hrvatski jezik, a možete ju instalirati sa sljedeće poveznice: ICT-AAC KuhARica na Play Storeu.

Detaljne upute kako koristiti aplikaciju možete pronaći unutar aplikacije ili na sljedećoj poveznici (na engleskom jeziku): Upute za korištenje