Objavljene nove verzije aplikacije ICT-AAC Susretnica

ICT-AAC Susretnica

Aplikacija Susretnica proširena je novim scenarijima! U novim igrama avatari se susreću s različitim situacijama u vlaku, poslovnici telekom operatora i poslovnici pošte te se mogu odigrati u sklopu dvije nove igre – “Idem na posao” i “Idem u poštu”.

Susretnica je aplikacija kojoj je cilj podići svijest o ispravnom pristupanju osobama s različitim tipovima invaliditeta. Uz različite scenarije, korisnike se želi uputiti na inicijaciju komunikacije pitanjima “Trebate li pomoć?” i “Kako Vam mogu pomoći?”. Učenje u aplikaciji je ostvareno u obliku svojevrsnog kviza i animacija koje aplikaciju čine dinamičnom. Uz to, u aplikaciju su ugrađene opcije pristupačnosti - promjena fonta, povećavanje zaslona te opcija Naracije koja simulira rad čitača zaslona i koja je dostupna u Web verziji aplikacije.

U razvoj Susretnice bili su uključeni članovi udruga osoba s invaliditetom te su aplikacijom obuhvaćene svakodnevne situacije koje su nastale temeljem njihovih iskustava.

Aplikaciju možete preuzeti iz internetske trgovine aplikacijama Play Store za Android uređaje dok verziju za iOS uređaje možete preuzeti putem trgovine App Store.

Aplikaciju možete pokrenuti i putem internetskih preglednika putem sljedeće poveznice: POVEZNICA.

Više o načinu upotrebe aplikacije možete pročitati na stranici s aplikacijama ako odaberete Susretnicu u izborniku s aplikacijama za pojedinu platformu (iOS, Android, Web).