Objavljena nova ICT-AAC aplikacija Zanimalica

ICT-AAC Zanimalica

Objavljena je nova ICT-AAC aplikacija - Zanimalica!

Aplikacija ICT-AAC Zanimalica namijenjena je djeci s poremećajem iz spektra autizma i intelektualnim teškoćama, ali i djeci urednog razvoja za olakšano ovladavanje novim pojmovima vezanim uz zanimanja ljudi. Uključuje 40 zanimanja koja su opisana pričama tekstom, piktogramima i zvukom. Cilj je naučiti igrače nazive zanimanja, čemu ta zanimanja služe, gdje nalazimo osobe koje se bave tim zanimanjima i zašto su ta zanimanja važna za samog igrača.

Igra je podijeljena na dva dijela: usvajanje novih znanja o zanimanjima i provjera znanja o zanimanjima. Otvaranjem glavnog izbornika korisnik ima mogućnost odabira između kategorija Pričaj mi priču, Pronađi osobu i Pronađi mjesto. Pričaj mi priču kao cilj ima učenje, dok Pronađi osobu i Pronađi mjesto kao cilj imaju provjeru usvojenog znanja.

Usvajanje novih znanja će biti ostvareno u obliku multimedijske enciklopedije o zanimanjima. Svako zanimanje sadržava nekoliko edukacijskih multimedijskih priča. Svaka priča potkrijepljena je tekstom, zvukom i slikama.

Aplikaciju možete preuzeti iz internetske trgovine aplikacijama Play Store za Android uređaje, a uskoro će biti dostupna i za web.

Više o načinu upotrebe aplikacije možete pročitati ovdje: POVEZNICA.